0733.099.291 | vinalcool.iacomi@gmail.com

Despre noi

Societatea comercială VINALCOOL SRL a fost înființată în anul 1998,

prin privatizarea a doua unitați componente a SCVB Galați SA: Fabrica de oțet Iacomi și Unitatea de vinificație Priponești.

            Fabrica de oțet Iacomi este amplasată pe drumul european E581 între municipiile Tecuci și Bârlad, la granița teritoriului administrativ al comunei Priponești, în imediata apropiere a haltei CFR Iacomi.  Unitatea are o suprafață totală de 10590 mp, având amenajate spații de producție și auxiliare pe o suprafață de circa 3000 mp. În interiorul fabricii avem înființată o livada de meri pentru producția materiei prime necesară anumitor sortimente de oțet.

Producerea oțetului alimentar are o continuitate îndelungată la noi, prima atestare documentară a acestei fabrici fiind din anul 1948.

Pe parcursul celor 75 de ani de existență fabrica a produs prin metoda tradițională a dublei fermentații alcoolice și acetice, zeci de milioane de litri de oțet alimentar din vin, din alcool și din bauturi alcoolice fermentate, produsele noastre fiind o prezență constantă  în cămările și bucătăriile cunoscătorilor.

Capacitatea relativ mică de producție, experiența noastră îndelungată și folosirea numai a acetatatoarelor din lemn cu talaș de fag în fabricarea oțetului  sunt ingredientele calității deosebite a oțetului ,,IACOMI”, aroma și savoarea sa specifică fiind garanția stabiltații sale pe o piață aglomerată și concurențială.

Galerie video

Linie imbuteliere

Interior acetator

Talas fag

Galerie foto